#

Hanna Holopainen

"Parasta taloudenpitoa on ongelmien ennaltaehkäisy. Lisää auttavia käsiä, kuuntelevia korvia ja avoimia sydämiä terveydenhuoltoon, päiväkoteihin ja kouluihin!"

Etusivu

Kunnallisvaalit 2004

Vaaliteemani:

Äh. Minusta vaaliteemojen "keksiminen" on todella vastenmielistä puuhaa. Tuntuu jotenkin keinotekoiselta, että vaaleja varten laaditaan teesejä, joilla kalastellaan ääniä . Tällaiset hätäisesti kokoonkyhätyissä lupauksissa on se huono puoli, että ne tuntuvat ehdokkailta unohtuvan turhan helposti sitten vaalien jälkeen :)

Tässä on kuitenkin lueteltu minulle tärkeitä asioita, jotka varmasti pysyvät tärkeinä vielä vaalien jälkeenkin.

  • Ihmisistä täytyy pitää huolta. Erityisesti lasten hätä on Lappeenrannassa lisääntynyt viime vuosien väärien säästöpäätösten vuoksi. Kun lastensuojelun varhaisista tukitoimista on luovuttu, ovat lasten huostaanotot kasvaneet. Tämä on todella surullista. Ja kun lisäksi huostaanotto on se viimeinen ja rajuin toimenpide, joka tehdään vasta kun ongelmat ovat kehittyneet ylitsepääsemättömiksi, kuvaavat ne todennäköisesti lapsiperheiden pahoinvoinnissa vain jäävuoren huippua :( Lapsiperheiden asiat on kaupungissamme hoidettu huonosti. On laadittava kokonaan uusi strategia, jossa mietitään millä tavalla voidaan parhaiten tukea vanhempia pitämään huolta lapsistaan. On kannustettava vanhempia hoitamaan pieniä lapsia kotona, on löydettävä ongelmaperheet ajoissa ja tarjottava heille monipuolista tukea, on varmistettava, että olosuhteet päivähoidossa ja kouluissa auttavat lapsia kasvamaan ehjiksi kaupunkilaisiksi. 

 

  • Lappeenranta täytyy pitää vireänä ja houkuttelevana asuinpaikkana. Tähän vaikuttavat toimiva joukkoliikenne,  toimivat palvelut ja viihtyisät ja vireät asuinalueet, niin idässä kuin lännessäkin. Ihmisille pitää löytyä vapaa-ajan viettomahdollisuuksia muualtakin kuin vain keskustasta. Virkeä ja liikkuva kaupunkilainen kuluttaa vähemmän terveydenhuoltopalveluita ja näin säästyy jälleen kaupungin rahaa. Lappeenrannassa on myös panostettava, sekä matkailijoiden, että uusien vakituisten asukkaiden houkuttelemiseen, jotta kaupunkimme tulopuoli pysyy kunnossa. Toistaiseksi olemme sekä suosittu matkailukohde, että muuttovoittokaupunki, mutta miten paljon se on poliittisten päättäjien ansiota?  Ainakin opiskelijat on tällä hetkellä täysin unohdettu. Teekkarikaupungeista Lappeenrantaan jää kaikkein pienin prosentti valmistuneita diplomi-insinöörejä asumaan ja töihin! Missä vika? Ovatko teekkarit niin syrjässä Skinnarilan vapaavaltiossaan, että Lappeenranta jää heille hieman etäiseksi? Ehkä kaupungin pitäisi aktiivisemmin tätäkin porukkaa huomioida, ei sitten tarvitse jäädä tänne lappeen Rannalle ruikuttamaan, kun osaavasta työvoimasta rupeaa olemaan pulaa.

 

  • Kunnallispolitiikan tekeminen ei varmastikaan ole helppoa, mutta päätösten vaikutukset pitää selvittää paremmin. Säästökohteita joudutaan ilmeisesti tulevalla valtuustokaudella etsimään, mutta nyt on varmistettava, että ne eivät välittömästi tai välillisesti kohdistu jälleen niihin samoihin kaupunkilaisiin, jotka tähänkin asti ovat eniten hävinneet, eli esimerkiksi lapsiin.

 

  • Kaupunkilaiset pitää ottaa mukaan yhteisiin asioihin, heidän mielipiteitään pitää kuunnella ja heitä pitää myös rohkaista ottamaan itsekin vastuuta elinympäristöstään. Aktiiviset kaupunkilaiset voivat tukea kaupungin toimintaa. Esimerkiksi Helsingissä on saatu kaupunkilaiset mukaan pitämään huolta puistojen siisteydestä ja yritykset ovat ottaneet puistoja sponsorointikohteeksi. Saman luulisi olevan mahdollista myös täällä? Kaupunkimme päättäjien pitäisi muistaa, että lappeenrantalaisia kiinnostaa kunnallispolitiikka myös vaalien välillä.

- lauritsalalainen - hevoshullu - vihreä - saipa fani - äiti - teekkari - lauritsalalainen - hevoshullu - vihreä - saipa fani - äiti - teekkari - lauritsalalainen - hevoshullu - vihreä - saipa fani - äiti - teekkari - lauritsalalainen - hevoshullu - vihreä - saipa fani - äiti - teekkari - lauritsalalainen - hevoshullu - vihreä - saipa fani - äiti - teekkari - lauritsalalainen - hevoshullu - vihreä - saipa fani - äiti - teekkari - lauritsalalainen - hevoshullu - vihreä - saipa fani - äiti - teekkari - lauritsalalainen - hevoshullu - vihreä - saipa fani - äiti - teekkari - vihreä