Etusivu » Blog » Hanna Holopaisen puhe Vihreiden puoluekokouksessa

Hanna Holopaisen puhe Vihreiden puoluekokouksessa

Nyt jännitetään äänestystulosta. Tulokset valmiit joskus n. Klo 15.30. Puhe pidetty, itseä likoon pistetty. Lue tästä alta, mikäli missasit livenä. 👇

”Rakkaat vihreät ystävät.

Olen tässä teidän edessänne tarjoamassa kokemustani ja näkemyksiäni puolueen käyttöön.

Jännittää, mutta samalla olo on voimaantunut ja levollinen.

Nämä viime viikot olen kiertänyt teidän parissanne sekä livenä että etenkin virtuaalisesti.

Tiukat tentit ja paneelit ovat pistäneet haasteeseen koko sen osaamisen, mitä on reppuun kertynyt noin viidentoista vuoden poliittisen matkan varrella, kunnallispoliitiikkona, järjestöaktiivina ja nyt Viimeisimpänä kansanedustajana.

Helpolla ei meitä ehdokkaita ole päästetty ja hyvä niin. Te omat osaatte haastaa juuri oikealla tavalla ja juuri oikeista asioista.

On syntynyt todella hyvää keskustelua vihreän liikkeen suunnasta ja tulevaisuudesta.

Puolueen asemaa vahvistetaan hyödyntämällä paremmin moninaista ja moniäänistä vihreää kenttää.

Ei jäädä hymistelemään sosiaalisen median kupliin, vaan ollaan läsnä ja mukana keskustelemassa myös siellä missä vihreitä ei vielä tunneta.

Otetaan kantaa niihin teemoihin, mitkä ihmisiä huolettaa; arkiseen toimeentuloon, lähipalveluihin, koulutuksen laatuun, kaivosvarauksiin jne.

Varmistetaan että viestintä on kansantajuista ja puolue helposti lähestyttävä.

Minä olen tuonut esiin tarvetta Vihreälle aluepoliittiselle visiolle. Meidän tavoitteemme vähähiilisestä yhteiskunnasta, oikeudenmukaisesti ja reilusti toteutetusta muutoksesta tarvitsee rinnalleen myös näkemystä siitä, kuinka huolehdimme koko Suomen elinvoimaisuudesta.

Tarvitsemme vihreän vision siitä miten eri alueiden vahvuuksien pohjalta rakennetaan reilua muutosta kohti hiilineutraalisuutta, tuotetaan uutta osaamista, elinvoimaa ja kestävämpää tulevaisuutta koko Suomelle.

Yhteiskunnan eriarvoistumiskehitystä ei voi pysäyttää, mikäli alueiden elinvoimaisuus murenee.

Arvostan suuresti sitä työtä, mitä vihreät Helsingissä ovat tehneet. Helsingissä tehdään maailman parasta helsinkiläistä vihreää politiikkaa.

Kuntavaaleissa hyvää tulosta tuotti myös Imatralainen ja kuopiolainen tapa tehdä vihreää politiikkaa.

On hyvä nostaa esiin myös sitä vihreää työtä ja niitä vihreitä saavutuksia, joita löytyy ympäri Suomea.

Meidän on syytä varoa sitä, että emme tarkastele maailmaa liian kapean ikkunan kautta.

Näkökulma vihreiden tavoitteiden toteuttamiseen ja ihmisten arkeen näyttää kovin erilaiselta Mualiman navalta Kuopion torilta, Oulun rotuaarilta, Kangasniemen Koittilan kyläkoulun pihalta tai Kaakon rajamaakunnista.

Meillä Vihreillä on kattava toimenpidepaketti ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja Suomen ilmastoedelläkävijyyden toteuttamiseksi oikeudenmukaisella tavalla.

Se ei kuitenkaan koskaan riitä, että on itse oikeassa ja osaava. Yksin omassa nurkassa ei asioita edistetä, vaikka faktat olisivatkin hallussa. Täytyy saada innostettua myös muut mukaan. Voimme onnistua vain, jos saamme tavoitteemme puettua siten, että ne puhuttelevat ihmisiä.

Ilmastokriisin ratkaiseminen vaatii ennennäkemätöntä kaikkien tahojen yhteistyötä. Meillä on tärkeä rooli muiden sitouttamisessa. Samaan pöytään ratkaisujen äärelle tarvitaan niin muut puolueet kuin myös tutkijat ja tieteen tekijät, investoijat ja insinöörit.

Osallistuin viikko sitten Hiitolanjoella padonpurkujuhlaan. Luonnon ja vaelluskalojen ystävien vuosikymmenten työ palkittiin, 1. pato kolmesta on nyt purettu ja joki vapautunut virtaamaan kuohuen voimansa tunnossa ja tarjoten mahdollisuutta Laatokan lohen nousulle uuteen kukoistukseen.

Otetaan mallia Hiitolanjoelta ja puretaan henkiset pidäkkeet, padot ja esteet Vihreän Liikkeen Suomen valloituksen tieltä.

Hyvää puoluekokousta kaikille! ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *