Etusivu » Blog » Ehdokkaana puolueen varapuheenjohtajaksi

Ehdokkaana puolueen varapuheenjohtajaksi

Tänään sateisena elokuun iltana olen pohtinut Vihreää liikettä ja sen tulevaisuutta.


Kiitän Kotkan seudun vihreitä ja Vihreä Miesliike ry:tä luottamuksesta ja vastaan myönteisesti heidän pyyntöönsä.


Minä otan vastaan tarjotun haasteen ja asetun ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi.
Haluan, että Vihreät edustaa aidosti koko Suomea; yliopistokaupunkeja, maakuntakeskuksia, seutukaupunkeja ja maaseutua.

Meillä tulee olla näkemys vihreästä aluepolitiikasta.

Vihreä visio siitä miten eri alueiden vahvuuksien pohjalta rakennetaan reilua muutosta kohti hiilineutraalisuutta, tuotetaan uutta osaamista, elinvoimaa ja kestävämpää tulevaisuutta koko Suomelle. Yhteiskunnan eriarvoistumiskehitystä ei voi pysäyttää, mikäli alueiden elinvoimaisuus murenee.

Minä haluan varapuheenjohtajana nostaa esiin sitä vihreää osaamista ja niitä vihreitä saavutuksia, joita löytyy ympäri Suomea. Varmistetaan, että jatkossa meitä ei voi leimata Helsinki-keskeisiksi, elitisteiksi tai viherpiipertäjiksi.


Vihreät aktiivit ympäri Suomen ansaitsevat tulla nostetuksi esiin. Puolueen asemaa vahvistetaan hyödyntämällä paremmin moninaista ja moniäänistä vihreää kenttää.

Ei jäädä hymistelemään sosiaalisen median kupliin, vaan ollaan läsnä ja mukana keskustelemassa myös siellä missä vihreitä ei vielä tunneta.


Otetaan kantaa niihin teemoihin, mitkä ihmisiä huolettaa; arkiseen toimeentuloon, lähipalveluihin, koulutuksen laatuun, kaivosvarauksiin jne.
Varmistetaan että viestintä on kansantajuista ja puolue helposti lähestyttävä.


Olen ollut mukana Vihreässä toiminnassa vuodesta 2004 asti.
Tänä aikana olen ollut aktiivina paikallisyhdistyksessä, piirijärjestössä, puoluevaltuuskunnan jäsenenä, kunnallispoliitikkona sekä toiminnanjohtajana.
Tämä tausta tarjoaa monipuolisen näköalan vihreään kenttään.


Nyt kaksi vuotta olen toiminut osana vihreää eduskuntaryhmää kansanedustajana.
Eduskuntatyössäni olen toiminut mm. hallintovaliokunnan valiokuntavastaavana, jäsenenä puolustusvaliokunnassa sekä asevelvollisuuden kehittämistä selvittävässä komiteassa.

Matkalla kohti tämän vuoden puoluekokousta ja varapuheenjohtajien valintaa, haluan kuulla mahdollisimman laajasti vihreää kenttää ja eri toimijoiden näkemyksiä ja ideoita puolueen toiminnan kehittämisestä. Toivon kutsuja virtuaalisiin tai mahdollisuuksien mukaan myös livetapaamisiin.


Ollaan yhteyksissä!