Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blog » Eurovaaleissa ratkaistaan Euroopan tulevaisuus

Eurovaaleissa ratkaistaan Euroopan tulevaisuus

Eurovaalien ennakkoäänestys on alkanut. Nämä ovat todella tärkeät vaalit, joissa ratkaistaan Euroopan suunta. Jatketaanko ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, jolla turvataan hyvinvointi ja elämä tällä maapallolla? Jatketaanko tukea Ukrainalle, ja pidetään kiinni demokratiasta ja ihmisoikeuksista? 

Eurovaalit ovat äänestämisen kannalta siitä jännät vaalit, että vaalipiirinä on koko maa! Voit siis äänestää ketä tahansa Vihreiden ehdokasta. Ja hyviä ehdokkaitahan meillä riittää. 

Haluan tässä nostaa muutaman ehdokkaan, joiden kanssa olen tehnyt erityisen paljon yhteistyötä eduskunnassa. 

Krista Mikkonen

Krista on vankkumaton luonnon puolustaja, ja vahva ehdokas jos ympäristö- ja luontoteemat ovat sinulle tärkeimmät. Kristan ollessa ympäristöministeri kaksinkertaistimme luonnonsuojelun rahoituksen, vahvistimme luonnonsuojelulakia ja aloitimme uuden HELMI-luonnonsuojeluohjelman. Krista on myös työssään pitänyt aina itäisen rajaseudun puolta, ja on nytkin vaalikeskusteluissa tuonut esiin alueiden Eurooppaa ja EU:n itäisen reunan näkökulmaa. 

Atte Harjanne

Atte on Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja arvostettu tässä tehtävässä. Atte on diplomi-insinööri, peräänkuuluttaa tieteeseen pohjautuvaa politiikkaa, on Viitteen jäsen sekä perehtynyt puolustus- ja turvallisuuskysymyksiin. Jos haluat europarlamenttiin tiedepohjaista energia- ja ilmastopolitiikkaa sekä talouden ja teknologian osaajan, on Atte vahva ehdokas.

Inka Hopsu

Inkan työtä politiikassa ohjaavat demokratian, oikeusvaltion, ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja vahvan kansalaisyhteiskunnan puolustaminen. Jos lasten ja nuorten asiat, erityislapset, koulutus, kulttuuri ja globaali oikeudenmukaisuus ovat sinulle tärkeimmät teemat, on Inka varma valinta.

Eivätkö osaavat ehdokkaat tähän lopu. Entiset puheenjohtajamme Maria Ohisalo ja Ville Niinistö ovat kokeneita konkareita, jotka mieluusti näkisin Euroopan parlamentissa.

Jos taas kaipaat nuorta ehdokasta, Vihreiden nuorin ehdokas Unna Eteläinen on terävä, nouseva tähti. 

Vihreiden eurovaaliohjelmaan voit tutustua täällä.

Ennakkoäänestys kotimaassa 29.5.−4.6.2024. Vaalipäivä on sunnuntai 9.6.2024. Ole mukana vaikuttamassa Euroopan tulevaisuuteen.