Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blog » Hallituksen työllisyystoimet eivät ole humpuukia, vaan luovat toivoa ja mahdollisuuksia!

Hallituksen työllisyystoimet eivät ole humpuukia, vaan luovat toivoa ja mahdollisuuksia!

Kuva eduskunnan istunnosta

Tiistaina 18.5. käytiin keskustelua Kokoomuksen esittämästä välikysymyksestä.

Kokoomuksen mielestä hallituksen talous- ja työllisyystoimet kehysriihessä olivat riittämättömät ja Kokoomuksen mielestä hallitus ei riittävästi ota huomioon tulevia sukupolvia.Kokoomus olisi halunnut nähdä leikkauslistoja ja kovempia työllisyystoimia, näillä toimilla he tarkoittavat käytännössä sosiaalietuuksien leikkaamisia.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa nimitettiin hallituksen työllisyystoimia humpuukiksi.

Olen eri mieltä opposition kanssa.

Tämä hallitus nauttii minun ja koko vihreän eduskuntaryhmän luottamusta.

Mitä mieltä sinä olet? Kannatatko kovempaa linjaa tai onko sinun mielestäsi nämä toimet humpuukia?

Osallistuin puhemiehen avaamaan debattiin oheisella minuutin debaattipuheenvuorolla:

”Arvoisa puhemies! Toisin kuin oppositio väittää, tämä hallitus on rohkea ja vastuullinen. Tämä hallitus uskaltaa investoida tulevaisuuteen. Tämä hallitus ei kurjista ja kutista Suomea vaan luo toivoa ja luottamusta. Tämä hallitus on tarttunut eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseen.Tämä hallitus kantaa ilmastovastuuta ja luo Suomelle tien vähähiiliseen yhteiskuntaan ja kestävään tulevaisuuteen. Tämä hallitus panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin, koska tämä hallitus haluaa turvata kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuudet hyvään elämään. Meillä ei ole varaa päästää ketään putoamaan yhteiskunnan ulkopuolelle. Tämä hallitus tarjoaa mahdollisuuden opintojen loppuun saattamiseen ja siten mahdollisuuden päästä kiinni työelämään. Tämä hallitus tukee työssäjaksamista ja auttaa osatyökykyisiä löytämään paikkansa työmarkkinoilta. Tämä hallitus ei kyykytä työttömiä vaan tarjoaa mahdollisuuksia. Nämä toimet eivät ole humpuukia!”

Eduskunta päätti 19.5. että valtioneuvosto nauttii eduskunnan luottamusta äänin
jaa 106 ei 75 poissa 18

Välikysymykset

Välikysymys on vähintään 20 kansanedustajan valtioneuvostolle tai ministerille tämän toimialaan kuuluvasta asiasta osoittama kysymys, jonka tarkoituksena on mitata valtioneuvoston tai ministerin nauttima luottamus.

Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa 15 päivän kuluessa. Saatuaan vastauksen välikysymykseen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään valtioneuvoston tai ministerin nauttimasta luottamuksesta.

Linkki Kokooumuksen välikysymykseen: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/VK_2+2021.aspx

Linkki Eduskunnan täysistunnon pöytäkirjaan, jossa välikysymyskeskustelu kokonaisuudessaan:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_58+2021+4.aspx