Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blog » Hyvää itsenäisyyspäivää!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänä vuonna Linnan juhlien asunani on kierrätetyistä puuvilla- ja viskoosiverhoista tehty juhlapuku. Luomus on kierrätysmateriaaleja hyödyntävän suunnittelijan Paula Malleuksen käsialaa. 

Puvullani haluan tuoda esiin, että kiertotaloudella on suuria mahdollisuuksia myös vaateteollisuudessa. Meidän on lopetettava luonnonvarojen ylikulutus ja pidettävä aineet ja materiaalit kierrossa mahdollisimman pitkään. Vanhasta voi luoda uutta.

Kierrätetyn materiaalin arvo ei automaattisesti laske, vaan voi myös nousta – kuten tässä juhlapukuni tapauksessa. Upcycling tarkoittaa hyödyttömän materiaalin muuntamista uuteen muotoon, jolla on entistä parempi laatu tai suurempi arvo. 

Suunnittelija Paula Malleus on saavuttanut tunnustusta ja on myös ehdolla Pohjoismaisen neuvoston ympäristöpalkinnon saajaksi seitsemän finalistin joukossa.

Itsenäisyyspäivällä on tänä vuonna erityisen painava merkitys. Venäjän häikäilemätön toiminta on nostanut uudella tavoin mieliimme edellisten sukupolvien kokemukset vuosikymmenten takaa. Suomalaista demokraattista ja yhdenvertaista kansakuntaa ei voi ulkopuolelta horjuttaa. Venäjän tavoitteena on lietsoa vastakkainasettelua ja eripuraa. Paras vastalääke sille on säilyttää maltti ja vakaa harkinta kaikissa toimissamme. 

PUVUN TIEDOT:
Puvun nimi: #kaamospuku #upcyclingpuvut
Kantaja: Hanna Holopainen – Vihreät
Puvun suunnittelu ja toteutus: Ompelijamestari Paula Malleus
Muu tiimi: Tiina Lähteenoja-Niemelä
Avustajat: Minna Venninen ja Kikka Hänninen
Korut: Kultaseppä Eero Hintsanen
Kuvaaja: Kanerva Mantila

Puvun materiaalit
Runkopuku: SPR KONTTI Vantaa
Päälliosat: Hame – luonnonvalkoinen puuvilla verho. Paita: valkoinen viskoosi valoverho
Tekninen tieto: Värjätty käsin kolmella eri tekniikalla
Tuotantoaika: 49h 

Kuva: Kanerva Mantila

Kuvat puvusta täällä.

Lisätietoja puvusta täällä