Etusivu » Blog » Yhdenver­tai­suu­desta veto- ja pitovoimaa

Yhdenver­tai­suu­desta veto- ja pitovoimaa

Hanna Holopainen ja iso sadevarjo sateenkaaren väreissä

Kirjoitimme kansanedustaja Saara Hyrkön kanssa Pride-kuukauden alkaessa. blogikirjoituksen kuntien yhdenvertaisuustyöstä.

Jokaisella on oikeus elää omana itsenään ilman pelkoa häirinnästä ja syrjinnästä. Tällä hetkellä kaikissa Suomen kunnissa se ei valitettavasti toteudu. Samanaikaisesti eri puolilla Suomea pohditaan, mistä rakentuvat ainekset oman kunnan menestymiseen tulevaisuudessa. 

Näin Pride-kuukauden alkupäivinä on hyvä muistuttaa, että moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden arvostaminen on kunnalle myös vaikuttava ja taloudellisesti edullinen pito- ja vetovoimatekijä. Ne kunnat ovat vahvoilla, jotka huolehtivat siitä, että ihan jokainen asukas tulee kohdatuksi aidosti omana itsenään ilman pelkoa syrjinnästä.

Kuntapäättäjiksi tarvitaan lisää ihmisiä, jotka ovat valmiita luomaan osallistumisen mahdollisuuksia, poistamaan fyysisiä ja henkisiä esteitä sekä purkamaan koko yhteisöä kahlitsevia oletuksia ja stereotypioita. Koko yhteisöä voimaannuttaa, kun kenenkään ei tarvitse käyttää energiaa itsensä ja potentiaalinsa piilottelemiseen ja pakonomaiseen joukkoon sulautumiseen.

Yhdenvertaisuuden edistämiseksi ei kuitenkaan riitä, että asia kirjataan sloganina kunnan visioon tai strategiaan. Yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseen tarvitaan tietoa, tahtoa, tavoitteita ja toimenpiteitä.

Lue koko blogi täältä:

https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/yhdenvertaisuudesta-veto-ja-pitovoimaa/?fbclid=IwAR1Uf70VnwwcFHad1dmBRwp8yLbitPQvEIVFr8vYdkjDMsZd_PZcSxrovsc