Etusivu » Blog » Järjestöjen vaalipaneeli: Kohti SOTE -Suomea

Järjestöjen vaalipaneeli: Kohti SOTE -Suomea

Lauantaina 15.1. olin mukana Etelä-Karjalan yhdistykset ry:n ja kulttuuritila Nuijamiehen järjestämässä vaalipaneelissa.

Hyvinvointialueiden toiminnassa on tärkeää huomioida myös järjestöt. Tästä keskustelimme vaalipaneelissa.

SOSTE kokoaa järjestöt yhteisen sateenvarjon alle ja se on laatinut järjestöjen yhteisen aluevaaliohjelman:

”Sosiaali- ja terveysalan tuhansissa järjestöissä tehdään korvaamatonta työtä suomalaisten terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Sote-järjestöissä on 1,3 miljoonaa jäsentä, 500 000 vapaaehtoista, 260 000 vertaistukijaa ja 50 000 ammattilaista. Sote-järjestöissä toimivien vapaaehtoisten työpanoksen on arvioitu vastaavaan jopa 21 000 henkilötyövuotta. Lisäksi palveluita tuottavissa järjestöissä on lähes 40 000 työntekijää.

Tätä osaamista, asiantuntemusta ja tukea ei ole viisasta jättää hyödyntämättä. Järjestöjen toiminta on ensiarvoisen tärkeää julkisten palveluiden rinnalla ja keskeinen osa sote-uudistuksen tavoitteiden saavuttamista. Ilman järjestöjä moni ihminen jäisi vaille tarvitsemaansa apua. Järjestöt ovat valmiita yhteistyöhön.”

Lue lisää SOSTE:n tavoitteista: täältä

Paneelin muut osallistujat olivat:

Linda Brandt-Ahde (kok.), Ilpo Heltimoinen (ps.), Pertti Lintunen (sd.), Juha Rantalainen (kd.), Antti Vilkko (kesk.) ja Heidi Vättö (vas.).Paneelin juontaa Mieli Etelä-Karjalan Mielenterveys ry:n toiminnanjohtaja Juho Heikka.

Vaalipaneeli löytyy tallenteena verkosta:

https://vimeo.com/event/1715613/70dab69892

Tapahtuman facebook-sivu:

https://facebook.com/events/s/etela-karjalan-jarjestojen-alu/264777675609288/